Om oss

Hästskons förskola ligger i natursköna Laröd i norra Helsingborg, granne med Sofiero slottsträdgård. Vi har nära till Öresund och dess stränder och i vår omgivning finns det många små skogsområden. I vårt skolområde finns det totalt tre kommunala förskolor samt två kommunala skolor, årskurs F-9.

Lokaler och omgivning

Förskolan ligger i ett tryggt villområde med närhet till naturen och lekplatser. Vi har en stor gård med utsikt över hästhagarna. Hos oss går omkring 50 barn på våra tre avdelningar: småbarnsavdelningen Krubban arbetar med barn 1-3 år, Spiltan och Ryttaren arbetar tillsammans med barn 3-6 år.

I vårt kök lagas god mättande mat av vår kokerska. Maten är till största del ekologisk och vi arbetar kontinuerligt med hållbar utveckling, kretsloppet och försöker odla en del själva. Barnen är delaktiga i hela processen och de största barnen får delta i matråd där de lär sig om hela kostcirkeln.